Gewauwel over lichaamstaal

Patryk en Kasia Wezowski: Lichaamstaal

Vaak worden ze opgetrommeld als er niks zinnigs meer te zeggen is over verkiezingsdebatten. De experts in lichaamstaal vertellen dan wat ze hebben gezien en wat de politici hebben willen verbergen. In hun boek laten de Belgen Patryk en Kasia Wezowski zien wat defensieve lichaamstaal is en wat goede lichaamstaal is. Kort na het lezen van het boek ga je twijfelen bij iedere houding die je aanneemt, wat pas echt een vreemde lichaamstaal oplevert. Daarnaast wordt er zo veel voorbehoud gemaakt dat alle theorieën feitelijk waardeloos zijn. En dan nog blijft de vraag wat je moet met die vormen van lichaamstaal en hun betekenis, omdat het iets blijkt te zijn wat je slechts met veel moeite zou kunnen veranderen. Bovendien hebben bijna alle salesboeken hun eigen hoofdstuk lichaamstaal waar genoeg instaat om dit boek links te laten liggen.

    • Alex van der Hulst