Telegraaf en RTL Boulevard verliezen zaak tegen advocaat Meijering

Advocaat Nico Meijering heeft bij de Amsterdamse Raad van Discipline een zaak gewonnen over uitlatingen die hij deed over Estelle Cruijff en haar ex-advocaat Bram Moszkowicz. Meijering, raadsman van Cruijff, zei in NRC Handelsblad dat Moszkowicz De Telegraaf en RTL Boulevard tipte als hij een afspraak had met Cruijff, zodat zij daar foto’s van konden maken. De Telegraaf en tv-producent Blue Circle dienden een tuchtklacht in bij de Amsterdamse Orde van Advocaten wegens het „welbewust openbaar maken van feitelijk onjuiste beschuldigingen”. Meijering zou suggereren dat de twee media geen „objectieve journalistiek” bedrijven. De raad vindt dat onzin: tipgevers zijn gebruikelijk in de journalistiek. Verder heeft Meijering hen niet expliciet van gebrek aan objectiviteit beticht en komt de gewraakte term ‘publicitaire spelletjes’ voor rekening van NRC. Estelle Cruijff, nichtje van voetbaladviseur Johan Cruijff, meldt overigens vandaag in De Telegraaf dat zij niet meer samen is met kickbokser Badr Hari.