Dit is het salaris dat ik graag wilde

Herbert van de Beek (27) is sales development manager bij verpakkingsbedrijf Crown Holdings Vanaf december woont hij samen met zijn vriendin in Oldenzaal

‘Ook al ken ik meer mensen die relatief jong zijn en toch veel verdienen, ik weet dat de hoogte van mijn loon niet gebruikelijk is. Maandelijks verdien ik 3.800 euro bruto en dat is exclusief een eventuele bonus. Die wordt bepaald door hoe winstgevend het bedrijf is en in hoeverre je de persoonlijke targets hebt gehaald. Veel van mijn vroegere studiegenoten verdienen niet zoveel, maar scheve gezichten krijg ik niet. Ik werk gewoon hard en verdien goed.

„Ik heb wel een beetje gebruik gemaakt van de situatie als het gaat om de onderhandelingen over mijn loon. Ik werkte hiervoor bij een verpakkingsbedrijf in Dronten en werd benaderd door een headhunter die voor Crown op zoek was, ze wilden me graag hebben. Omdat ik weet dat ze hebben betaald om mij te krijgen kon ik eisen stellen bij het opstellen van mijn contract. Dit is het salaris dat ik graag wilde hebben.

„Als sales development manager ben ik hoofdzakelijk bezig met het werven van nieuwe klanten. Crown Holdings is een internationaal verpakkingsbedrijf en wij maken drankblikjes voor onder meer grote bier- en frisdrankmerken, maar ook diverse blikken en deksels op glazen groentepotten. Ik zoek interessante bedrijven en bekijk wat wij voor hen kunnen betekenen. Hiervoor ben ik veel in het buitenland, met name in Frankrijk, Engeland en Duitsland. Vaak ben ik zo’n drie weken per maand op pad. Dat is heel leuk, maar ook zwaar. Toch zou ik geen kantoorbaan van negen tot vijf willen hebben.”