C.C.S. Crone Stipendia naar Deckwitz en Bonthuis

De C.C.S. Crone Stipendia gaan dit jaar naar de schrijvers Ivo Bonthuis, Ellen Deckwitz en Peter Knipmeijer. De aanmoedigingsprijzen, ingesteld door de Gemeente Utrecht, worden iedere twee jaar toegekend aan beloftevolle Utrechtse schrijvers. De stimuleringsbeurzen bedragen elk 2.500 euro en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. Ivo Bonthuis (1976) debuteerde in 2009

Ellen Deckwitz/ Foto Nadine Ancher

De C.C.S. Crone Stipendia gaan dit jaar naar de schrijvers Ivo Bonthuis, Ellen Deckwitz en Peter Knipmeijer.

De aanmoedigingsprijzen, ingesteld door de Gemeente Utrecht, worden iedere twee jaar toegekend aan beloftevolle Utrechtse schrijvers.

De stimuleringsbeurzen bedragen elk 2.500 euro en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken.

Ivo Bonthuis (1976) debuteerde in 2009 met de roman Iedere dag in dienst van jou. Eerder dit jaar verscheen Niets en niemand. Ellen Deckwitz (1982) is dichter en publiceerde de dichtbundels De steen vreest mij (2011) en Hoi feest (2012). Haar debuut werd bekroond met de C. Buddingh Prijs. Peter Knipmeijer (1970) is dichter. Van zijn hand verschenen eerder de bundels Tweelingsterren (2010) en Listeria (2012). Knipmeijer eindigde in 2011 op de tweede plaats van de Turing Gedichtenwedstrijd.

    • een onzer redacteuren