Gokken bij het shoppen

None

Liefhebbers van het meest populaire spelletje van bejaardentehuizen kunnen vanaf donderdag naar winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het theatergezelschap Nieuw Utrechts Toneel speelt er in zijn nieuwe voorstelling met het publiek bingo. Het spel fascineert regisseur Greg Nottrot al langer. „Mensen worden bij bingo meteen heel fanatiek, terwijl het eigenlijk om puur toeval gaat en niets met strategie of techniek te maken heeft. Het zegt veel over onze hebberigheid en drang om te winnen in het leven.” Als speellocatie koos hij daarom voor een groot winkelcentrum „het epicentrum van de consumptiemaatschappij waarin alles draait om succes, rijkdom en winnen”. De komende maand zullen de theatermakers in verschillende winkelcentra een pand kraken en ombouwen tot ‘Ome Toons Bingopaleis’.

Acteurs spelen er slachtoffers van de crisis, die middels een illegaal gokpaleis weer proberen te integreren in de maatschappij. Ondertussen wordt er ongegeneerd gegokt, met echt geld en voor echte prijzen. Per ronde kun je voor 1 euro een lot kopen en elke avond gaat er van die inleg 200 euro naar een winnaar. De omringende winkels sponsoren met boodschappenmanden, halskettingen en persoonlijk stylingadvies.

Inl: nieuwutrechtstoneel.nl

    • Joke Beeckmans