Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Hoofdverdachte van moord op Franse journalisten in Mali bekend

Portretfoto's van journalisten, Dupont (57) and Verlon (55) bij het hoofdkantoor van Radio France Internationale in Issy-les-Moulineaux, in de buurt van Parijs.
Portretfoto's van journalisten, Dupont (57) and Verlon (55) bij het hoofdkantoor van Radio France Internationale in Issy-les-Moulineaux, in de buurt van Parijs. Foto AFP / Bertrand Guay

De belangrijkste verdachte van de moord op twee Franse journalisten in het noorden van Mali vorige maand is bekend. Het gaat om Baye Ag Bakabo, een kleine drugshandelaar die van Toeareg-afkomst is. Hij zou banden onderhouden met Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM).

Dat heeft de Franse procureur-generaal François Molins woensdag gezegd. Frankrijk heeft een “uitvoerige” klopjacht opgezet om Bakabo te pakken te krijgen, aldus Molins.

De Toeareg zou een van de vier betrokkenen zijn die schuldig zouden zijn aan de dood van de twee journalisten. Ghislaine Dupont en Claude Verlon werkten voor Radio France Internationale toen ze op 2 november werden doodgeschoten. (Novum/AP)