Allerlei pakjes rosbief, dat is echt te duur Reacties

None

Sfeer

Search & Results huurt de vijfde verdieping van een bruin gebouw uit de jaren zeventig, waar ook de Gemeente Utrecht in zit. Na binnenkomst zie je al snel de telemarketeers bellen. Deze ‘TM’ers’, veelal studenten, worden hier ook wel Headset Helden genoemd. Search & Results heeft er zo’n honderdvijftig in het bestand zitten.

Lunchen doen de TM’ers niet, want ze werken in shifts van vier uur. Maar de rest van het bedrijf schoolt om 12 uur samen in de lunchruimte, waar de door hoofd financiën Ferry bestelde lunch klaarstaat. Een huiselijke bedoening met brood, beleg en een tostiapparaat.

Wij kiezen een dubbele boterham – vers brood met pompoenpitten – met komijnekaas, tomaat en sla, een glas sinaasappelsap en een kapje met chocoladevlokken. Een simpele maar doeltreffende lunch.

Reacties

De werknemers betalen voor de lunch via een inhouding op hun salaris van 1,50 euro. „O, kost het 1,50?” zegt Hans, medewerker sales en acquisitie. „Dan neem ik nog maar een boterham!” Hij is blij met de lunch op zijn werk, juist omdat er géén kroketten en frikadellen te vinden zijn. „Daar houd ik veel te veel van namelijk.” Jantiene, operationeel manager, neemt tevreden een hap uit haar boterham met pindakaas. „Het aanbod is lekker gevarieerd.” En weg is ze. André, de baas van Search & Results, kijkt haar hoofdschuddend na. „Ik maak me weleens zorgen dat mijn personeel zoveel haast heeft. Maar het is ook een teken dat de zaken goed gaan. Op de lunch probeer ik wel een beetje te bezuinigen trouwens. Laatst hadden we allerlei pakjes rosbief, toen heb ik Ferry wel even laten weten dat dat te duur is.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers