The Shining als antieke videogame

The Shining opnieuw gemaakt in de beeldtaal van videogames uit de jaren ’80? Computerspelletjes waren ooit beperkt tot geblokte beelden en zeurderige muziekjes omdat de techniek niets beters toeliet. Nu zijn ze voor een hele generatie een vorm van nostalgie en is het cool om deze stijl opzettelijk te gebruiken. Het kanaal 8-bit Cinema produceert

The Shining opnieuw gemaakt in de beeldtaal van videogames uit de jaren ’80? Computerspelletjes waren ooit beperkt tot geblokte beelden en zeurderige muziekjes omdat de techniek niets beters toeliet. Nu zijn ze voor een hele generatie een vorm van nostalgie en is het cool om deze stijl opzettelijk te gebruiken. Het kanaal 8-bit Cinema produceert een stroom cartooneske remakes van bekende speelfilms. Behalve The Shining bijvoorbeeld Blade Runner, Finding Nemo en The Dark Knight. Veel langer dan drie minuten worden ze niet, dus het verhaal wordt net zo brokkelig als de beelden. Maar het is elke keer weer aardig om te zien wat ze ervan maken.

    • Herbert Blankesteijn