Wandelen door je eigen strip

None

Bitstrips bestaat al sinds eind vorig jaar. In eerste instantie alleen op Facebook, maar sinds september is de app ook beschikbaar voor Android- , iPhone en iPad. Bitstrips laat gebruikers en hun vrienden figureren in zelf samen te stellen korte stripverhalen. Dit kunnen illustraties zijn van statusupdates van een enkel paneel tot aan verhalen van meerdere panelen. De populariteit van de app – de op twaalf na best gedownloade van het moment – maakt het tot een trend op Facebook. Maar met zulk succes ligt het gevaar van verzadiging op de loer. Dat begrijpen de makers van Bitstrips ook, daarom kunnen gebruikers na de update van vorige week er nu ook voor kiezen hun cartoons te delen met hun vrienden in de app zelf, zonder gebruik te maken van Facebook. Deze uitbreiding van het sociale component verlengt het leven van de app aanzienlijk.

Hans Klis

    • Hans Klis