Verhalen met drie eindes

None

Pikas heeft de potentie de opvolger te worden van de populaire Vertragingsapp. De nieuwe app van het Nederlandse Pikas Media bevat verhalen van maximaal twintig leesminuten die uitermate geschikt zijn om te lezen bij een vertraagde trein of korte reizen met het openbaar vervoer. Het format is wel een stuk beperkender dan de Vertragingsapp, dat verhalen tussen de vijf en zestig minuten aanbiedt.

Wat Pikas bijzonder maakt, is het feit dat lezers ook hun eigen verhalen kunnen aanbieden in de app. Dat gaat wel volgens een vast format: er mogen maximaal acht personages in het verhaal voorkomen en men moet kunnen kiezen uit drie verschillende eindes. Deze ingediende verhalen worden goedgekeurd door een lezerspanel en bij verkoop van het verhaal krijgt de schrijver de helft van de opbrengsten. Het minpunt van Pikas is echter dat gebruikers op hun smartphone alleen kunnen lezen en niet schrijven.