Twaalfhonderd mensen bij stille tocht Reuver

Foto ANP / Marcel van Hoorn

Een stille tocht in Reuver heeft twaalfhonderd mensen aangetrokken. De tocht is gehouden ter nagedachtenis aan het 3-jarige meisje dat vorige week na een gijzelingsdrama door haar vader werd omgebracht.

Veel deelnemers droegen op verzoek van de familie roze kleding en lampionnen voor Sint-Maarten. Dat feest was maandag afgelast. De familie zelf - die het initiatief nam voor de herdenking - was niet aanwezig bij de tocht.

De stoet liep langs het huis waar vorige week donderdag de 44-jarige vader het meisje vasthield. Hij had eerst haar 26-jarige moeder neergeschoten. De politie bleef tijdens de gijzeling die daar op volgde contact met de man houden. Toen er twee doffe klappen weren gehoord, viel de politie binnen. De vader had toen zowel het meisje als zichzelf om het leven gebracht.

De moeder van het meisje overleefde het incident en ligt nog in het ziekenhuis. Burgemeester Petra Dassen:

“Zij heeft een operatie ondergaan en moet nu dit verlies verwerken”

    • Philippus Zandstra