Trolling Bibi

None

De tweets van Benjamin Netanyahu van de afgelopen weken zijn volgens Foreign Policy het beste te beschrijven als ‘trolling’: zijn volgers opruien door zijn ongezouten mening te geven over het Iraanse atoomoverleg in Genève. De VS, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland waren met de regering van president Hassan Rouhani in gesprek om verrijking van uranium in het Iraans kernprogramma terug te schroeven. Netanyahu vindt dat de onderhandelingen te veel in het voordeel van Iran zijn. Toen de gesprekspartners het Iraanse plan – een deel van de nucleaire activiteiten stilleggen in ruil voor versoepeling van sancties – omarmden, liet Netanyahu op het sociale medium weten: „De Iraniërs zijn erg tevreden op dit moment. En terecht: zij krijgen alles, zonder daar iets voor hoeven op te geven.” Nu de onderhandelingen lijken vast te lopen krijgt Netanyahu mogelijk alsnog wat hij zegt te willen: ‘geen deal’.