Siem de Jong vervangt Dirk Kuyt in Oranje

Siem de Jong vervangt Dirk Kuyt in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbahçe liep zondagavond een hamstringblessure op in de topper tegen Galatasaray. De Jong meldt zich vandaag op het trainingskamp van Oranje in Noordwijk. Dat heeft de KNVB gemeld. De aanvoerder van Ajax speelde tot dusver vier interlands, waarin hij twee keer scoorde.

De Jong was eerder dit seizoen een aantal weken uitgeschakeld met een klaplong. Na zijn terugkeer haalde hij op het middenveld bij Ajax niet zijn gebruikelijke niveau. Dit weekend werd hij door Ajax-trainer Frank de Boer in de spits gezet, een positie die hij ook in de vorige seizoenen geregeld bekleedde. Tegen NEC was De Jong meteen twee keer trefzeker.

Ook in de selectie van Van Gaal lijkt De Jong als spits te fungeren. De enige andere geselecteerde centrumspits is Robin van Persie van Manchester United. Bij afwezigheid van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar is de spoeling dun op de spitspositie. Eerder selecteerde Van Gaal nog weleens Ricky van Wolfswinkel, maar die is bij Norwich City niet in vorm. Alternatieven als Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach) voldoen evenmin.

Voor de selectie van bondscoach Louis van Gaal staat zaterdag in het Belgische Genk de ontmoeting met Japan op het programma. Drie dagen later is Colombia de tegenstander in Amsterdam.