Schippers wil evaluatie betrokken instanties bij huisarts Tuitjenhorn

Minister Edith Schippers wil een brede evaluatie van het handelen van de betrokken instanties bij zaak rond de huisarts uit Tuitjenhoorn.
Minister Edith Schippers wil een brede evaluatie van het handelen van de betrokken instanties bij zaak rond de huisarts uit Tuitjenhoorn. Foto ANP / Martijn Beekman

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil een brede en onafhankelijke evaluatie van het handelen van betrokken instanties rond de zaak over de huisarts uit Tuitjenhorn die zelfmoord pleegde nadat hij op non-actief was gesteld. Dat meldt de woordvoerder van Schippers vanavond.

Onder meer het optreden van het Academisch Medisch Centrum (AMC), de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de beroepsverenigingen LHV en KNMG moet onder de loep worden genomen. Ook het handelen van het Openbaar Ministerie maakt onderdeel uit van de evaluatie.

De evaluatie vindt plaats nadat de IGZ een onderzoek naar de gang van zaken in Tuitjenhorn heeft afgerond. Dat duurt naar verwachting nog drie maanden.

Wat de onderzoeksopdracht precies gaat inhouden en wie er in de evaluatiecommissie komen, moet nog worden vastgesteld. Schippers meldde eerder al het optreden van de IGZ en het OM te steunen. Dat is nog steeds zo, aldus haar woordvoerder.

“Maar het is goed om na afronding van het IGZ-onderzoek alle aspecten op zorgvuldige en onafhankelijke wijze te laten evalueren.”

(Novum)