Samen Murakami lezen

None

Gaan // Megaleesclub Murakamifest Zaterdag 11 januari 2014, Amsterdam. € 27,50 (incl. boek + afterparty). Kaartverkoop gestart via murakamifest.nl

Wie iets van hem las dweept met hem óf verafschuwt hem: in Japan heeft Haruki Murakami in elk geval miljoenen fans, die eind mei om middernacht naar de boekhandel kwamen om zijn nieuwste roman te kopen. Op de 65ste verjaardag van Murakami verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste roman De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren – en een dag eerder, op zaterdag 11 januari, organiseert het literaire tijdschrift Das Magazin in Amsterdam een megaleesclub rond het boek. Tijdens vijftien leesclubs door heel Amsterdam (van de Stadsschouwburg tot het Okura Hotel) gaan telkens 25 lezers met elkaar in gesprek over het boek. Dat hebben ze dan al kunnen lezen: een maand van tevoren ploft de nieuwe roman al bij hen op de mat. Tot slot is er een afterparty in het Comedy Theater. Er is plaats voor 500 deelnemers.