Ook Menzis en CZ verlagen premie zorgverzekering

Het hoofdkantoor van zorgverzekeraar Menzis. Foto ANP/ Koen Suyk

Zorgverzekeraars Menzis en CZ verlagen de premie voor de zorgverzekering voor volgend jaar met ongeveer tien euro. Verzekerden bij Menzis betalen volgend jaar maandelijks 10,50 euro minder en komen uit op 95,50 euro per maand. Verzekerden bij CZ betalen 9,70 euro minder en komen uit op 95,90 euro. Op jaarbasis ligt de verlaging rond de 120 euro, oftewel bijna tien procent.

Menzis houdt de premies van de meeste aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen gelijk. Van de verzekeringen waarvan wel de premie omhoog gaat, worden de dekkingen verhoogd, aldus de vierde speler op de markt. De premie kan volgens Menzis worden verlaagd vanwege scherpe zorginkoop en de gezonde financiële positie van de coöperatie.

CZ houdt premie aanvullende verzekeringen gelijk

CZ houdt de premie voor alle aanvullende verzekeringen gelijk. Deze verzekeraar voert dezelfde redenen aan voor de premiedaling.
Menzis biedt klanten dit jaar voor het eerst een beperkte zorgverzekering. Klanten die hiervoor kiezen kunnen niet overal meer terecht, maar alleen bij zorgaanbieders waarmee Menzis een contract heeft afgesloten. De premie voor voor deze verzekering bedraagt 86,50 euro per maand. Bij een maximaal eigen risico van 860 euro is de premie 66,50 euro per maand.

Univé-VGZ en Achmea gingen ze al voor

Univé-VGZ en Achmea verlaagden hun premies eerder al tot onder de honderd euro. Volgens verschillende vergelijkingssites dalen de basispremies gemiddeld ongeveer tien procent. Acht op de tien basisverzekeringen kost nu minder dan honderd euro. Een gezin is volgend jaar door de verlagingen gemiddeld 220 euro minder kwijt aan zorgpremies, berekende website verzekeringssite.nl.

De aanvullende verzekeringen stijgen ongeveer twee procent in prijs. Zorgkiezer.nl liet eerder gisteren aan de Volkskrant weten dat verzekeraars snoeien in de dekking van de aanvullende verzekeringen. Zo zijn er bijna geen ruime aanvullende pakketten meer, en vergoedt bijna geen verzekeraar fysiotherapie nog onbeperkt. (Novum)