Kijken: dit parcours is andere koek dan het circuit van Zandvoort

Door zeecontainers scheuren en om een sloopbal heen draaien. ‘Een makkie’ voor Ken Block. Hij is rallyrijder en raceadviseur bij de bekende gameserie Need for Speed. Bekijk hier een video met zijn onnavolgbare manoeuvres op een parcours vol hindernissen.

Screenshot YouTube

Door zeecontainers scheuren en om een sloopbal heen draaien. ‘Een makkie’ voor Ken Block (Wiki). Hij is rallyrijder en raceadviseur bij de bekende gameserie Need for Speed. Bekijk hier een video met zijn onnavolgbare manoeuvres op een parcours vol hindernissen.

Het begint relatief rustig, met wat stuurkunsten beweegt hij zich gemakkelijk door zeecontainers. Een enkele waaghals zal wellicht nog zeggen: ‘oh dat doe ik ook wel even’. Maar dan begint het echte werk. Hij cirkelt om rijdende Segways en opgezette tractoren. Je houdt je adem in als een grote sloopbal in het zicht komt, maar ook hier draait hij feilloos omheen.

Het is niet bekend hoe vaak hij op de baan heeft geoefend en hoeveel takes de onderstaande video heeft gekost, maar het ziet er indrukwekkend uit. De video is binnen een dag 1,8 miljoen keer bekeken.

Bekijk hier hoe het parcours werd opgezet:

De race is onderdeel van de Gymkhana-serie, waarin Ken Block over een parcours scheurt. In het vorige deel deed Block San Francisco aan:

    • Nando Kasteleijn