Tipgever: Heulmeisje werd gedumpt door twee mannen

Een politieauto is onderweg met sirene en zwaailicht. Foto ANP / Lex van Lieshout

Het meisje dat in 1976 dood werd gevonden bij parkeerplaats De Heul langs de A12 bij Maarsbergen, werd daar achtergelaten door twee mannen van destijds tussen de 30 en 40 jaar oud. Dat heeft een anonieme tipgever vorig jaar gemeld, heeft de politie vandaag laten weten.

De tipgever zei ook dat veel mensen wisten dat het Heulmeisje - zoals het slachtoffer bij gebrek aan meer informatie bekend is – door twee mannen was gedumpt. De daders zijn nu in de 70.

De politie heeft ook nieuwe informatie binnengekregen waardoor de identiteit van het meisje mogelijk te achterhalen is. Die informatie kwam binnen na een uitzending van het televisieprogramma Vermist in 2006. Destijds werd een reconstructie van het hoofd van het meisje getoond.

Politie zoekt ook naar informatie in Duitsland

Het Nederlands Forensisch Instituut legt vanavond in Opsporing Verzocht uit hoe bepaalde informatie over het meisje is achterhaald. Woensdag besteedt het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY Ungelöst aandacht aan de zaak. De politie hoopt dat meer mensen zich nu met informatie over het zogenoemde Heulmeisje melden.

Het Heulmeisje was rond de 16 jaar of zelfs jonger toen ze werd vermoord. Jarenlang werd gedacht dat het meisje de vermiste Monique Jacobse is. In 2006 bleek zij in de Verenigde Staten te wonen en werd de zoektocht naar de ware identiteit van het Heulmeisje opnieuw gestart.

    • Laura Klompenhouwer