Grappen met de metro

Zien // Metrograp Youtube filmpje Zoek op Youtube: The New York Subway Signs Experiment

In de categorie dingen die je niet wist: in ieder metrostation van New York hangt halverwege het perron een bordje met zwart/witte strepen. Pas wanneer het bordje ter hoogte van het raampje van de machinist hangt, weet hij of zij zeker dat elk gedeelte van de trein bij het perron staat. Iedere keer als een machinist de trein een nieuw station binnenrijdt moet hij of zij daarom naar dit bordje wijzen. Pas na deze fysieke erkenning dat de trein is gearriveerd, mag de machinist de deuren van de metro openen. Studenten van de Miami Ad School besloten deze routine te doorbreken. Een dag lang stonden ze met zelfgeschreven borden onder het bordje, met teksten als „Point here if you are dead sexy”, en „Point here if you’ve seen a passenger naked” .

    • Anke Meijer