Even lezen in de trein

Lezen // korte verhalen App Pikas Pikas Media App downloaden voor Android en iPhone

Pikas heeft de potentie de opvolger te worden van de populaire Vertragingsapp. De nieuwe app van het Nederlandse Pikas Media bevat verhalen van maximaal twintig leesminuten die uitermate geschikt zijn om te lezen bij een vertraagde trein of korte reizen met het openbaar vervoer. Het format is wel meer beperkend dan de Vertragingsapp, die verhalen tussen de vijf en zestig minuten aanbiedt.

Wat Pikas bijzonder maakt is het feit dat lezers ook hun eigen verhalen kunnen aanbieden in de app. Dat gaat wel volgens een vast format: er mogen maximaal acht personages in het verhaal voorkomen en men moet kunnen kiezen uit drie verschillende eindes. Deze ingediende verhalen worden goedgekeurd door een lezerspanel en bij verkoop van het verhaal krijgt de schrijver de helft van de opbrengsten.