Quote 500: dochter Heineken met 7,2 miljard euro weer rijkste Nederlander

Ook dit jaar is Charlene de Carvalho-Heineken volgens Quote de rijkste Nederlander. Foto ANP / Olaf Kraak

Charlene de Carvalho-Heineken is volgens Quote ook in 2013 de rijkste Nederlander. De jaarlijkse lijst met meest vermogende Nederlanders is vanavond gepresenteerd. Frits Goldschmeding van Randstad en investeerder Dik Wessels volgen op nummer 2 en 3.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De Heineken-erfgename zou volgens Quote goed zijn voor een vermogen van 7,2 miljard euro, een toename van 33 procent. Dat is vooral te danken aan een hogere koers van het aandeel Heineken. Vorig jaar voerde zij voor de eerste keer de Quote 500 aan.

Gezamenlijk vermogen van 113,1 miljard euro

Randstad-oprichter Frits Goldschmeding moet het op de tweede plaats doen met 3 miljard euro. Het aandeel Randstad steeg met 50 procent, waardoor Golschmeding als grootaandeelhouder ook zijn vermogen zag toenemen. Alleen al aan dividend ontving hij 70 miljoen euro.

De lijst wordt afgesloten door DJ Tiësto, met 54 miljoen euro. Ten opzichte van vorig jaar nam het totale vermogen van de rijkste vijfhonderd Nederlanders toe met 6,14 procent. Gezamenlijk zijn zij goed voor 113,1 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 106 miljard euro.

    • Philippus Zandstra