Djokovic verslaat Nadal en prolongeert titel World Tour Finals

Novak Djokovic met de trofee van de World Tour Finals, het eindejaarstoernooi van de ATP. Hij versloeg Rafael Nadal, de huidige nummer een van de wereld in twee sets. Foto AP/ Kirsty Wigglesworth

Novak Djokovic heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de ATP World Tour Finals gewonnen. In de O2 Arena in Londen was de Serviër met 6-3, 6-4 gisteravond laat te sterk voor Rafael Nadal, de nummer een van de wereld. Djokovic is nu 22 wedstrijden op rij ongeslagen.

Djokovic begon overweldigend aan de finale van het eindejaarstoernooi en pakte snel een break en een 3-0 voorsprong. Nadal wist zoals altijd echter niet van opgeven en had de stand drie games later weer gelijkgetrokken. Een tweede break van Djokovic bezorgde de Serviër alsnog de setwinst.

Ook in het tweede bedrijf was er een vroege break voor Djokovic die zo op 2-1 kwam. Nu lukte het Nadal, die zijn beste spel in de halve finale tegen Roger Federer had laten zien, niet om terug te komen.

De hoogtepunten:

http://youtu.be/RPfZIG-xKQA

Djokovic won twee keer eerder

Djokovic was eerder in 2008 en 2012 de beste bij de World Tour Finals. Nadal stond na 2010 voor de tweede keer in de eindstrijd maar mist de prestigieuze trofee nog in zijn prijzenkast.

Met de finale van de World Tour Finals komt er een einde aan het tennisseizoen. Djokovic moet echter nog even door. Van vrijdag tot en met zondag strijdt hij met het Servische team tegen Tsjechië om de Davis Cup. Die finale wordt in Belgrado gespeeld. (Novum)