De kippen van Ernest Goh

None

Ernest Goh raakte in Maleisië gefascineerd door hanen en kippen. De natuurfotograaf uit Singapore portretteerde deze huisdieren die deelnemen in lokale schoonheidswedstrijden en zag menselijke trekken terug in het pluimvee. Op het podium veranderden hanen en kippen in ‘temperamentvolle catwalk modellen’ die ‘hun borst vooruit staken’ en ‘arroganter liepen’ vertelt hij op het fotoblog van CNN. En dat allemaal zonder training of aanwijzingen van hun baasjes. Wie door Gohs online portfolio bladert ziet precies wat hij bedoelt. Hij bundelde zijn foto’s in het boek Cocks dat eind september uitkwam. Goh spreekt op zijn website de hoop uit dat zijn foto’s mensen – en in het bijzonder – consumenten, bewust maken van de dieren om hen heen en die op hun bord. Deze wens komt ook naar voren in Gohs vorige boek The Fish Book dat net als Cocks bestaat uit close-up foto’s. Dit keer alleen van exotische vissen die de lezer recht in de ogen kijken.