De kippen van Ernest

None
Foto’s Ernest Goh

Kijken // Fotoblog CNN Cocks Fotograaf Ernest Gohnrch.nl/35ym en ernestgoh.com

Ernest Goh raakte in Maleisië gefascineerd door hanen en kippen. De natuurfotograaf uit Singapore portretteerde deze huisdieren die deelnemen in lokale schoonheidswedstrijden en zag menselijke trekken terug in zijn subjecten. Op het podium veranderden hanen en kippen in ‘temperamentvolle catwalkmodellen’ die ‘hun borst vooruit staken’ en ‘arroganter liepen’ vertelt hij op het fotoblog van CNN. En dat allemaal zonder training van hun baasjes. Wie door Goh’s online portfolio bladert ziet precies wat hij bedoelt. Hij bundelde zijn foto’s in het boek Cocks dat eind september uitkwam. Goh spreekt op zijn website de hoop uit dat zijn foto’s mensen – en in het bijzonder – consumenten, bewust maken van de dieren om hen heen en die op hun bord. Goh’s vorige boek The Fish Book, bestaat uit exotische vissen die de lezer recht in de ogen kijken.