Wisselvallig

Het wisselvallige karakter van het weerbeeld in Nederland blijft de komende dagen behouden, waarbij dagen met regen of buien en droge dagen met af en toe zon elkaar afwisselen. In de nacht naar dinsdag en dinsdag overdag is het de beurt aan wolken en regen. Een storing trekt langzaam van west naar oost over het land en brengt langdurig bewolking en af en toe regen. Pas dinsdag laat in de middag wordt het geleidelijk droog. Bij een matige naar west tot noordwest draaiende wind wordt het tussen 8 en 12 graden. Woensdag bevindt Nederland zich tussen twee storingen in. Het is dan droog en wolken en zon wisselen elkaar af. Bij een meest matige westelijke wind wordt is het in de middag dan 10 tot 12 graden. Donderdag passeert een volgende storing. Omdat de bovenlucht koud is, vallen flinke buien. 4