Wie wil er in onze start-up investeren?

None

Zien Documentaire

Dokument: Veelbelovend

Nederland 2, 22.55-23.55u.

Tweedelige documentaire van Frans en Silvia Bromet over de wereld van beginnende internetbedrijfjes en de mensen die start-ups financieren.

De broers Edial en Floris Dekker vertrekken na hun studie naar Berlijn en beginnen daar de website Gidsy, waar organisatoren van kleinschalige lokale activiteiten in contact kunnen komen met potentiële belangstellenden. Of je nu een rondleiding wil op de Amsterdamse Wallen, oesters wil zoeken in de Oosterschelde of modeltekenen in Berlijn, je zou het moeten kunnen vinden op Gidsy (die inmiddels de wat kneuterige naam verruild heeft voor getyourguide.com).

Edial en Floris weten al gauw een paar investeerders te vinden (waaronder acteur Ashton Kutcher) die de benodigde negen ton in hun beginnende bedrijf willen steken.

Dat resultaat alleen al blijkt genoeg om een buzz te genereren: foto’s van het tweetal staan op de cover van zakenbladen, ze verschijnen in De Wereld Draait Door en lunchen met koningin Beatrix in het Paleis op de Dam. De verwachtingen zijn dus hooggespannen – zowel bij de investeerders als bij de broers. Maar als na een jaar het geld begint op te raken wordt het spannend.