Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Twee doden na brand in woning Brummen

Bij een explosie in een horecagelegenheid aan de Buurtweg zijn twee mensen om het leven gekomen.
Bij een explosie in een horecagelegenheid aan de Buurtweg zijn twee mensen om het leven gekomen. Foto ANP / Ronald Heitink

Een brand in een woning in het Gelderse Brummen heeft zondagnacht twee levens geëist. Mogelijk ging aan de brand een explosie vooraf, meldt de politie. Over de precieze oorzaak is nog niets bekend.

De brand ontstond om 01.25 uur in het pand aan de Buurtweg. Het gaat om een woning boven een horeacgelegenheid. De NOS meldt dat het een eetcafé en partycentrum betreft. Volgens het ANP gaat het om een bed and breakfast.

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend gemaakt, maar volgens de NOS zou het om Poolse werknemers gaan. Korpsen uit Apeldoorn, Brummen, Eerbeek en Zutphen werden opgeroepen om het vuur te blussen.De brand was rond 03.00 uur onder controle. (Novum)