Stichting KPN heft beschermingswal op

Topman Eelco Blok loopt naar voren op de aandeelhoudersvergadering van KPN vorige maand. Die ging voornamelijk over de voorgenomen overname van KPN door American Mobile. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

De Stichting Preferente Aandelen KPN heeft besloten de beschermingswal op te heffen waarmee de overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil werd voorkomen. Dat maakte de stichting vandaag bekend. Volgens de stichting is er geen reden meer om de beschermingswal in stand te houden nu América Móvil vorige maand afzag van een bod.

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil had een bod uitgebracht dat KPN kwalificeerde als een “ongevraagd bod”. De Stichting Preferente Aandelen KPN bracht daarop de beschermingswal in stelling en kreeg vervolgens de meerderheid van het stemrecht in handen bij KPN. Daarop trok de eigenaar van América Móvil, de miljardair Carlos Slim, het bod van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf in.

Om die reden heft de stichting de beschermingswal nu op. Wel behoudt de stichting zich het recht voor om de bescherming in de toekomst wederom in stelling te brengen. De stichting heeft een bijzondere aandeelhoudersvergadering aangevraagd om te stemmen over het intrekken van de preferente aandelen.

    • Anouk Eigenraam