Honderd doden in Somalische regio Puntland na zware storm

In Somalië zijn minimaal honderd mensen om het leven gekomen door een tropische cycloon die het afgelopen weekend over de Puntland-regio raasde. Dat heeft de Somalische president Abdirahman Mohamud Farole vanmiddag gezegd, schrijft persbureau Reuters.

Er zijn nog honderden mensen vermist, de regering heeft in de regio de noodtoestand afgekondigd.

De president heeft in een oproep de Verenigde Naties om hulp gevraagd:

“We urge United Nations aid agencies to assist the victims. As Puntland, we have established a committee to investigate the loss and damage. Electricity, communication and fishing boats were all destroyed.”

Puntland ligt in het noorden van Somalië en is in de afgelopen twintig jaar grotendeels ontsnapt aan de ergste onrust in het land. Ondanks de relatieve rust zeggen lokale autoriteiten dat het gebied onveilige is geworden en geven de schuld aan de islamitische Al-Shabaab-militie.

    • Nando Kasteleijn