Iraanse onderminister van Handel doodgeschoten

De Iraanse onderminister van Handel, Safdar Rahmat Abadi, is gisteravond doodgeschoten door een nog onbekende schutter. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau IRNA.

De minister werd in zijn hoofd en buik neergeschoten terwijl hij naar zijn auto liep. Volgens het Iraanse persbureau Mehr zou er een persoonlijk motief zitten achter de daad. Het persbureau citeert een kolonel die zegt dat er “geen politieke motieven” in het spel zijn.

De schutter zou in de auto hebben gezeten. Een politieagent heeft tegen IRNA gezegd dat de schoten werden afgevuurd vanuit de auto. Het is de eerste moord op een hoge politicus in jaren in het land. Niemand heeft de aanslag nog opgeëist.

Begin deze maand werd nog wel een openbaar aanklager vermoord in de provincie Sistan Baluchistan.

    • Anouk Eigenraam