Dreinerig ruige ratelrap van M.I.A

None

De stijl van de Brits-Sri Lankaanse zangeres M.I.A. heeft altijd het midden gehouden tussen die van een groepje Hare Krishna-aanhangers en de hipste gettorappers. M.I.A. klinkt zowel dreinerig als ruig. Haar muziek lijkt bedoeld om in vervoering achter aan te hollen, opgehitst door belletjes, stotterende percussie en duistere dubstep-kronkels. Haar stem, ondertussen, weet zijn soms prekerige toon te verhullen met stoere ratelende raps. De beats op de vierde cd Matangi vangen de hectische sfeer van de metropool in chaotisch geklepper en zoemende muggeklanken. Het creëert een verwarrende sfeer, met een ondertoon van zinnelijkheid. De cd is met 59 minuten niet steeds onderhoudend. Maar M.I.A.’s exuberante klank blijft vrolijk stemmen. Ook als ze preekt, in een liedje als Y.A.L.A. (You always live again), haar antwoord op het populaire ‘Yolo’ (You only live once).

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho