’110 banen weg bij Douwe Egberts in Nederland’

Het logo van D.E Master Blenders 1753.
Het logo van D.E Master Blenders 1753. Foto ANP / Lex van Lieshout

Koffieconcern DE Masterblenders 1753, het voormalige Douwe Egberts, schrapt 110 van de 2.200 banen in Nederland. Dat meldt CNV Vakmensen. De medewerkers zouden via een interne mededeling zijn geïnformeerd over de komende ontslagronde.

Er worden vooral op het hoofdkantoor in Amsterdam banen geschrapt, maar ook op de vestigingen in Utrecht en Joure. Wereldwijd werken ongeveer zevenduizend mensen voor Douwe Egberts.

Dolf Polders van CNV Vakmensen reageert teleurgesteld op het nieuws:

“Opnieuw een ingrijpende reorganisatie bij Douwe Egberts. De recente overname door JAB heeft helaas niet gehoopte rust gegeven. Dat is teleurstellend.”

Volgens Polders heeft de mededeling veel vragen opgeroepen. CNV gaat binnenkort met Douwe Egberts om tafel over een sociaal plan voor degenen die hun baan kwijtraken.

Vorig jaar juli keerde Douwe Egberts onder de naam DE Master Blenders 1753 terug op de Nederlandse beurs, nadat het ruim drie decennia onderdeel was geweest van Sara Lee. Onlangs werd het bedrijf weer overgenomen door de Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB). In het afgelopen boekjaar, dat in juli afliep, daalde de omzet van het bedrijf licht.