Kijken: het zwijn, de wilde honden en de krokodil in de gruwelen der natuur

Zet Elton John’s ‘Circle of Life’ maar even aan om deze amateurversie van zo-wreed-is-de-natuur te verwerken. We zijn inmiddels wel wat gewend met die fraaie natuurdocu’s van de BBC en National Geographic. Maar als je de rauwe, ongepolijste versie dan ziet is het toch even wat anders.

Zet Elton John’s ‘Circle of Life’ maar even aan om deze amateurversie van zo-wreed-is-de-natuur te verwerken. We zijn inmiddels wel wat gewend met die fraaie natuurdocu’s van de BBC en National Geographic. Maar als je de rauwe, ongepolijste versie dan ziet is het toch even wat anders.

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Zoiets zal de krokodil in dit stuk gedacht hebben. Opeens verschijnt-ie angstaanjagend dicht bij het wrattenzwijn in de buurt. Met een ogenschijnlijk sadistisch geduld houdt hij zich op bij het beest, dat zich gevangen weet tussen het reptiel en een horde hongerige wilde honden.

Dat wordt een wisse dood, weet het zwijn. Zo werkt de voedselketen, circle of life, hakuna matata etcetera enzovoort. Zie dan maar eens te kiezen! Enfin, net als het wrattenzwijn zijn besluit heeft genomen en aanstalten maakt, wordt er kordaat ingegrepen.

http://youtu.be/EmlMY4nhLpk

    • Jules Seegers