Hoopgevende timelapse voor Veterans Day met ex-militair uit de goot

Meestal gaat het in goed bekeken timelapsevideo’s om natuurverschijnselen of stedelijke gebieden. Dit keer betreft het echter een aan alcohol verslaafde, dakloze legerveteraan: Jim Wolf.

De elfde van de elfde, ofwel 11 november, is in een deel van Nederland vooral de dag waarop carnaval officieel begint. In de Verenigde Staten is het echter de dag waarop veteranen worden gevierd om hun bijdrage in het leger. Jim Wolf is al tientallen jaren geen militair meer; sinds hij terugkeerde van zijn service vecht hij tegen armoede, alcohol en het daklozenbestaan.

Opvangorganisatie Degage Ministries koos voor de Veterans Day van dit jaar een op de ‘Evolution’ commercials van Dove geïnspireerde aanpak. Met Jim Wolf als lijdend voorwerp. Het is een soort make-overvideo geworden, maar dan met een tamelijk hoog feel good-gehalte. Derhalve zit er wel zo’n typisch timelapsegitaartje inclusief dramatische opbouw/climax onder (wanneer komt die timelapse soundtrack op Spotify?).

De maker van de timelapse, Rob Bliss, laat weten dat hij niet de illusie heeft dat één make-over het jarenlange lijden van Jim Wolf tenietdoet. Wel is deze aanpak bedoeld als eerste stap richting het leven weer in eigen hand nemen. Tot op heden zamelde Degage Ministries middels dit filmpje bijna 15.000 dollar in aan donaties.