Feyenoord laat AZ ontsnappen: 2-2

De Kuip. Foto Robin Utrecht

Feyenoord heeft verzuimd AZ een nederlaag toe te dienen in de Kuip. De Rotterdammers bleven ondanks een overwicht op 2-2 steken, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor AZ-doelman Esteban.

Aron Johannsson scoorde beide Alkmaarse goals, de 0-1 en de 2-2. Tussendoor waren Mitchell te Vrede en Lex Immers trefzeker voor Feyenoord.

Door de remise van AZ blijft Vitesse koploper in de Eredivisie. De Arnhemmers hebben 24 punten, één meer dan AZ. Feyenoord volgt op drie punten op de zesde plaats. Eerder vandaag won Ajax en verloor PSV. FC Twente speelde gelijk.

Esteban sta-in-de-weg

Feyenoord opende uitstekend, maar liet na een voorsprong te nemen. Tonny Vilhena en Immers weigerden in kansrijke positie de trekker over te halen. De Rotterdammers kregen vervolgens het deksel op de neus. Na een vlijmscherpe counter rondde Johannsson doeltreffend af. In het vervolg van de eerste helft joeg Feyenoord vol overgave op de gelijkmaker, maar Esteban bleek een ware sta-in-de-weg.

Uitgerekend van de voor rust uitstekend spelende Esteban kreeg Feyenoord kort na rust de helpende hand. De goalie uit Costa Rica grabbelde bij een kopbal van Stefan de Vrij, waarna Te Vrede van dichtbij kon binnen tikken. De lange spits verving Graziano Pellè, die zijn laatste van drie wedstrijden schorsing uitzat.

Het duurde niet lang voordat Esteban voor de tweede maal de bal uit zijn doel moest vissen. Immers knikte een voorzet van rechtsback Daryl Janmaat binnen: 2-1. De Hagenaar had meteen de genadeklap uit kunnen delen, maar vond in vrijstaande positie Esteban op zijn weg.

Het momentum lag volledig bij Feyenoord, maar toch kwam AZ langszij. Janmaat vergreep zich aan Roy Beerens, waarna arbiter Bas Nijhuis resoluut naar de stip wees. Johannsson schoot de strafschop niet heel overtuigend binnen, maar toch was het voldoende voor de 2-2. In de slotfase drukte Feyenoord nog wel, maar grote kansen leverde het slotoffensief niet op.

Feyenoord-middenvelder Lex Immers na het thuisduel tegen AZ:

(Novum)