Zware tyfoon treft Filippijnen

Op de Filippijnen hebben bijna 750 duizend mensen hun huizen moeten verlaten vanwege de tyfoon Haiyan. De orkaan is de krachtigste van het jaar, met windstoten van 235 tot 275 kilometer per uur. De storm raast sinds vrijdagochtend over de eilandengroep en richt er grote schade aan aan gebouwen, natuur en infrastructuur. Ruim twaalf miljoen mensen lopen gevaar. Het gebied kampt met de nasleep van de aardbeving van vorige maand. Officiële berichten over slachtoffers zijn er nog nauwelijks, omdat de communicatie met de getroffen gebieden is weggevallen. De Filippijnse autoriteiten, die tot nog toe vier dodelijke slachtoffers hebben gemeld, putten hoop uit het feit dat de storm sneller overtrekt dan verwacht. De verwachting is dat de tyfoon vanochtend de Filippijnen achter zich laat en richting Vietnam trekt.