Twitter-top casht miljoenen met 140 tekens..

Ondanks twee verhogingen van de uitgiftekoers, bedenkingen van de Amerikaanse beurstoezichthouder en een trackrecord dat alleen bestaat uit verlies, gebeurde het onvermijdelijke. Bij de eerste notering van het aandeel Twitter – op de beursvloer bekend als TWTR – schoot het aandeel omhoog. De uitgiftekoers was vastgesteld op 26 dollar en tijdens de eerste handelsdag benaderde het aandeel in het microblog de grens van 50 dollar. Een uitslaande brand noemen ze dat op de beurs. Het aandeel Twitter eindigde de eerste handelsdag op 44,90 dollar, een koerswinst van 73 procent ten opzichte van de uitgifteprijs. Met de beursgang haalde Twitter 1,8 miljard dollar op (1,34 miljard euro). Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op bijna 25 miljard dollar. Dat is veel minder dan de waarde van dat andere sociale netwerk – Facebook is dik 115 miljard waard. Maar het bedrijf van oprichter Mark Zuckerberg maakte in drie kwartalen een winst van 1,7 miljard dollar. Dat kunnen de jongens van Twitter niet zeggen: in 2012 maakte het bedrijf een verlies van 79 miljoen. En toch kunnen de oprichters Jack Dorsey, Biz Stone, Even Williams en Dick Costolo zich nu multimiljonair noemen – dankzij 140 tekens.