Ouderwets eten

Laten we deze week een gerecht maken waarover niemand snobistisch kan doen en waarover je ook echt niet aan tafel hoeft te converseren. Hachee. Heerlijk ouderwets eten dat iedereen een goed gevoel geeft. Het is ook echt najaarseten vind ik, zeker in deze bockbier-variant en je bent er bovendien ook niet veel tijd mee kwijt: hachee maakt zichzelf klaar, dat wil zeggen: nadat je wenend de uien hebt gesneden. Dat is het enige dat echt tijd kost. Voor de rest staat zo’n pan hachee gewoon rustig in de oven of op het gas te staan en daar staat ’ie prima.

Laat de slager het vlees vast in dobbelstenen snijden, dat kan een slager snel en goed en het scheelt de kok werk.

Maak er stoofperen bij of appelmoes, en geef er spruitjes bij (niet te lang koken) of iets anders in het geheel niet vernieuwends. Rijst of aardappelpuree zijn er heerlijk bij.