Muziek en vooral veel spektakel

MTV is niet de zender waarop alleen muziekclips worden uitgezonden. Wie nu MTV inschakelt ziet vooral Amerikaanse reallifesoaps.

Bij de MTV Europe Music Awards show (MTV EMA) draait het nog wel om de muziek. Internationale popsterren als Miley Cyrus, Katy Perry en Robin Thicke worden voor de awards ingevlogen. Hun optredens zijn in heel Europa live te zien. Tussen de shows door worden er zeventien verschillende awards uitgereikt. De awards zijn publieksprijzen. Via de website van MTV konden fans stemmen op hun favoriete artiesten.

Ook de Nederlandse dj Afrojack treedt op. Samen met de Amerikaanse rapper Snoop Dogg geeft hij een optreden in de Amsterdamse Melkweg. Daarvandaan wordt een liveverbinding gemaakt met de Ziggo Dome.

De dj is als enige Nederlander genomineerd voor een internationale award. Afrojack maakt kans in de categorie Best Electronic.

De awardshow werd in 1994 voor het eerst gehouden in Berlijn, sindsdien vinden de Europe Music Awards elk jaar ergens anders plaats.

De awards zijn vooral populair bij jonge tieners.Er waren 10.000 tickets beschikbaar, maar de vraag was veel groter dan het aanbod. Kaartjes waren te winnen bij wedstrijden en acties. Een ander deel van de tickets kwam in de losse verkoop. Ondanks de kosten, een ticket met onbeperkt zicht kostte 95 euro, was er veel belangstelling. De gelukkigen werden automatisch geselecteerd. Vorig weekend konden fans op auditie voor een kaartje. Binnen 30 seconden moesten ze aan een jury laten zien dat ze écht naar de show wilden. Voor veel jongeren hun laatste hoop op een kaartje. „We zijn op zoek naar fans die enthousiast zijn. Dat doet het goed op beeld”, verklaarde MTV-presentatrice Anna-Alicia Sklias, die één van de drie juryleden was. De fans die op die manier een kaartje wisten te veroveren, mogen morgen rondom de drie podia staan. Een paar meter verwijderd van hun grote idolen.