Bild brengt ‘Volks’-tablet op de markt

De Duitse krant Bild pakte vorige week uit met een eigen tablet. De inspiratie werd gehaald bij Volkswagen, in de jaren 30 ontworpen zodat de Duitse bevolking goedkoop kon rondrijden. Daarom moet deze ‘volks’-tablet een goedkope tablet worden, zodat de bevolking digitaal kranten kan lezen.

De tablet kost 199 euro, tegenover de Google Nexus-tablet die ruim 50 euro duurder is. De tablet draait op het Android-besturingssysteem en het technologiebedrijf Trektor was verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Op de tablet staat de app van het dagblad al geïnstalleerd.

Axel Springer, de uitgeverij van Bild, wil al langer meer verdienen met de digitale poot van de krant. In mei van dit jaar is de uitgeverij begonnen met een betaalmuur op de website van Bild. Die website lokt maandelijks zo’n 12,27 miljoen unieke bezoekers. Het dagblad heeft een dagelijkse oplage van om en nabij 2,5 miljoen papieren exemplaren. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van vorig jaar. Axel Springer zag in de eerste negen maanden van dit jaar zijn omzet uit digitale activiteiten stijgen met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 959,8 miljoen euro. De omzet van de papieren kranten van de uitgeverij daalden met 6,6 procent tot 781,7 miljoen euro.

    • Piet van de Velde