Hulp voor de thuisnaaier

Voor wie geen familielid heeft dat zelf kleren maakt(e), valt het niet mee om te leren naaien. Naaimachinefabrikant Singer heeft een boek uitgebracht dat een grote hulp kan zijn. De werking van een naaimachine staat er goed in beschreven, en de meeste naaitechnieken worden duidelijk uitgelegd. Bovendien bevat het 75 eenvoudige patronen en werkbeschrijvingen voor bijvoorbeeld een omslagrok, baby-slofjes of een koerierstas. In het boek zijn die uitgevoerd in angstaanjagend blije stofjes, maar dat is natuurlijk het grote voordeel van zelf maken: alles kan worden aangepast.

Meer zelfnaainieuws: Hema verkoopt vanaf begin december een turquoise retromachine met voldoende functies voor de gemiddelde thuisnaaier, voor maar 59 euro.

Het grote Singer naaiboek, Lannoo, 29,99 euro.