Grote teleurstelling: Shell

None

„De cijfers over het derde kwartaal stelden tevreden. Dat is terug te zien aan de stand van de AEX, die rond de top van het jaar staat. De meevallers zitten bij de conjunctuurgevoelige bedrijven. Nu het herstel in Europa in aantocht is, laten de cyclische bedrijven het sterkste winstherstel zien. Uitzendbureau Randstad meldde dat de omzet per werkdag in het derde kwartaal nog wel was gedaald, maar dat de maand september voor het eerst sinds juni 2012 weer een stijging laat zien. Die eerste maand na het vakantieseizoen is in de uitzendbranche een belangrijke indicator voor de rest van het jaar. Ook staalproducent ArcelorMittal is een goede conjunctuurindicator. Het concern heeft de verwachting voor de vraag naar staal verhoogd en is voorzichtig optimistisch over 2014. De grote teleurstelling was Shell. Het concern heeft problemen om de kosten in de hand te houden. De winst was ver onder de marktverwachting.”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl