...en techneuten van Imtech modderen door

Problemen in Gouda, opnieuw. Voor technisch dienstverlener Imtech houdt het maar niet op. Een fraudezaak bij een dochterbedrijven in Duitsland en Polen, het vertrek van de topman en een grootschalige reorganisatie maakten 2013 voor Imtech een rampjaar. En daar werd deze week een episode aan toegevoegd. Door alle problemen voldoet het bedrijf niet meer aan de financiële afspraken die Imtech heeft gemaakt. Banken bedingen bij het aangaan van leningen vaak dat bedrijven aan specifieke voorwaarden moeten voldoen. Daarbij gaat het vaak om de verhouding tussen de schuld en de winst. En daar zit nu de angel voor Imtech. Door alle problemen is de winst in elkaar gezakt. En dus kan Imtech in 2014 niet voldoen aan de afspraken die het heeft met de banken, zo meldde financieel-directeur Hans Turkesteen donderdag. Dat betekent opnieuw onderhandelen over de voorwaarden. En, zo verzekerde Turkesteen, die gesprekken verlopen in goede harmonie. Maar beleggers hebben er weinig vertrouwen in. Het aandeel daalde na dit bericht met bijna 15 procent. Toch is topman Gerard van de Aast niet ontevreden over de resultaten. Nu de banken nog.