Dumas en Tuymans

Een selectie uit het cultuuraanbod

None
Foto Courtesy: Andre van Noord/Klerkx Art AgencyAndre van Noord Voor de baby, 2007

Zes schilderijen ieder. Vers uit het atelier. Naast elkaar te zien. Een tentoonstelling van slechts twee schilders. Het klinkt weinig opzienbarend. Maar wie het klappen van de zweep in de kunstwereld een beetje kent, weet dat een tentoonstelling met nieuwe werken van Marlene Dumas (1953) en Luc Tuymans (1958) samen een sensatie belooft te worden. En een sensatie is de tentoonstelling Twice in de museale ruimte van galerie Zeno X in Antwerpen. Dumas weet als geen ander met een streep donkere verf een afgrond aan betekenissen op te roepen. Tuymans laat verrassend nieuw werk zien dat opvalt door een fonkelend coloriet.

Twice. T/m 21 december, Galerie Zeno X, Godtsstraat 15, Antwerpen. Inl. zeno-x.com