Analist van het jaar springt naar concurrent

Typische transfers of bonje in de boardroom, gesuikerde bonussen of verbroken beloftes? De nieuwe firma is erbij – elke zaterdag.

None

De Analist Die Tóch Gelijk Had heeft een nieuwe baan. Teun Teeuwisse verruilde ABN Amro deze week voor Kempen & Co. Teun wie?

Een jaar geleden werd Teeuwisse (36) ongewild zelf middelpunt van het nieuws: hij voorzag dat technisch dienstverlener Imtech in financiële problemen zou komen in Duitsland wegens wanbetalende klanten. Het bedrijf ontkende en opende publiekelijk de aanval op de brutale analist. Een nogal ongebruikelijke strategie.

Niet veel later kreeg Teeuwisse gelijk – en hoe. Fraude, een verlies van honderden miljoenen euro’s en een geïmplodeerde beurskoers. Verantwoordelijk topman René van der Bruggen werd met pensioen gestuurd.

Saillante bijkomstigheid: de voormalig werkgever van Teeuwisse is ook financier van Imtech. Waren ze bij de afdeling kredietverlening van ABN Amro, aan de andere kant van de Chinese walls, wellicht ongelukkig met hun wakkere analist en moest-ie weg? Zijn overstap heeft „helemaal niets” met Imtech te maken, zegt Teeuwisse, die zijn eerste week bij Kempen er net op heeft zitten. Wel kreeg de buitenwereld ineens „interesse” in hem na de publieke rel, zo merkte hij. En werd hij dus gerekruteerd. Een offer he couldn’t refuse? „Dat zou je wel kunnen zeggen.”

En ABN Amro? Die had hem liever gehouden, zegt een woordvoerder. Die Chinese muren staan stevig overeind, bezweert ook hij. „Wij zijn een goede analist kwijt.” Waarom dan geen tegenbod gedaan? Dat ligt volgens de woordvoerder voor de hand: „Zo’n bank zijn we niet meer.”

Teri van der Heijden

    • Teri van der Heijden