Zaak examenfraude Ibn Ghaldoun deels achter gesloten deuren

Foto ANP / Robin Utrecht

De zaak tegen twee minderjarige verdachten die examens zouden hebben gestolen, vindt achter gesloten deuren plaats. Een verzoek van de officier van justitie om de zittingen openbaar te maken, is door de rechtbank afgewezen.

Het OM wilde een uitzondering, maar volgens de rechtbank waren de twee verdachten 15 en 16 jaar oud tijdens de fraudezaak en dus te jong. Daarnaast worden de zaken tegen negen andere verdachten al wel in het openbaar behandeld.

Inhoudelijke behandeling 27 januari

Een verzoek van een advocaat van één van de verdachten om de zaak onder het minderjarigenstrafrecht af te handelen, is ook door de rechtbank afgewezen.

De elf leerlingen worden verdacht van het stelen van 27 eindexamens op de Ibn Ghaldoun-scholengemeenschap. De zaak kwam aan het licht toen een vwo-examen voor Frans op internet verscheen. De verdachten waren gisteren voor een eerste zitting bij de rechter; de zaak wordt op 27 januari inhoudelijk behandeld.

    • Philippus Zandstra