‘Van een ‘niets’-plein naar het leukste plein van Amsterdam’

Lekker wel, na al die herfststormen, zo’n zomers beeld. Miriam Lommers (44) bezocht afgelopen augustus – wekenlang non-stop 30 graden, weet u nog – voor het eerst het deze zomer volledig nieuw opgeleverde Haarlemmerplein met de opvallende (en vanaf dag één immens populaire) waterfontein, en maakte daar deze foto. „Ik ben heel blij met de ‘remake’ van het Haarlemmerplein. Wat een aanwinst, geweldig. Van een ‘niets’-plein naar het leukste plein van Amsterdam. In de leukste (winkel)buurt.”

Heeft u een mooie foto gemaakt, wilt u iets met de lezers delen wat u de moeite waard vond vast te leggen? Lezers kunnen hun foto (tekening, schilderij), voorzien van korte toelichting, mailen naar amsterdam@nrc.nl (o.v.v. ‘Mijn stad’) en maken kans op plaatsing in NRC.