Tijgertjes halen hun A-diploma in de Smithsonian dierentuin

Still uit filmpje / YouTube

Een spannend momentje in de Smithsonian National Zoo in Washington D.C.; twee jonge tijgertjes moesten gisteren opgaan voor hun zwemdiploma. Onder het toeziend oog van hun verzorgers werden de dertien weken oude welpjes een voor een in het diepe gegooid.

De welpjes moeten de zwemtest doorstaan voordat ze in de toekomst ook in de buitenverblijven mogen komen. Het mannetje Bandar was eerst. Of hij het natte pak kon waarderen is de vraag. Hij klom aan wal en toen zijn verzorger hem wilde pakken, ging hij er gelijk vandoor. Daarna was het de beurt aan het vrouwtje Sukacita terwijl de ‘aaaa’s’ en ‘ooo’s’ niet van de lucht waren:

Volgens een van de dierenverzorgers, Craig Saffoe, zijn de welpjes met vlag en wimpel geslaagd, zei hij als ware hij een trotse ouder:

“Ze hebben de test zo goed gedaan als maar kon. Ze waren zich meteen bewust van het water. Realiseerden zich dat ze zich moesten omdraaien om aan de kant te komen. En vervolgens konden ze zelf op het droge klimmen. Dat is alles wat nodig is.”

    • Anouk Eigenraam