Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

‘Twijfels over cv gevolmachtigde minister van Curaçao’

Marvelyne Wiels op archiefbeeld. Foto ANP / Prince Victor

Er zijn sterke twijfels gerezen over de universitaire titel en het cv van de gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Marvelyne Wiels. Dat schrijft nos.nl vandaag. Wiels vertegenwoordigt Curaçao in de wekelijkse Rijksministerraad onder leiding van premier Mark Rutte.

Wiels zou ten onrechte hebben beweerd dat zij een universitaire graad heeft en dat zij ooit een hoge functie bij ABN Amro heeft gehad.

Nos.nl schrijft dat Wiels op LinkedIn stelt dat zij op de Haagse Hogeschool een masteropleiding heeft gevolgd en de universitaire graad ‘Master of Science’ heeft behaald. Maar de Haagse Hogeschool meldt dat de inschrijving van Wiels in 2012 juist is beëindigd wegens onvoldoende resultaat, en dat er aan de opleiding bovendien helemaal geen universitaire graad is gekoppeld.

Op haar cv vermeldt Wiels verder dat zij lid zou zijn geweest van het managementteam bij ABN Amro en dat zij in haar functie als hoofd Operational Support bij de afdeling Bank Trade & Guarantees ruim 300 medewerkers onder zich zou hebben gehad. In werkelijkheid zou zij teammanager van Operations Support zijn geweest, met slechts tien mensen onder zich, en was zij geen lid van het manegementteam, aldus nos.nl.

In 2008 werd Marvelyne Wiels genomineerd voor de titel ‘Zwarte Vrouwelijke Manager van het jaar’ door de stichting Etnische Zakenvrouwen van Nederland (EZVN).De nominatie werd Wiels gegund op basis van haar fraaie cv en het door haar ingediende functieprofiel. Dat profiel zou echter een combinatie blijken te zijn van de functieprofielen van haar baas, Rob de Munk en diens baas, Bert Oranje.

Wiels wilde niet tegenover nos.nl reageren op de berichten.