Veltman in selectie Oranje, Narsingh en Stekelenburg weer terug

Luciano Narsingh keert na een blessure van tien maanden weer terug bij Oranje voor de laatste duels van dit jaar. Ook Maarten Steekelenburg is weer door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen. Ajacied Joël Veltman mag debuteren.

Joël Veltman tijdens een trainingskamp van Ajax. Foto ANP / Catrinus van der Veen

Luciano Narsingh keert na een blessure van tien maanden weer terug bij Oranje voor de laatste oefeninterlands van dit jaar. Ook Maarten Stekelenburg is weer door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen. Ajacied Joël Veltman mag debuteren.

Wesley Sneijder ontbreekt wegens een blessure en ook Jeffrey Bruma mist op de lijst. Bondscoach Van Gaal tegenover persbureau Novum:

“Bruma loopt op het randje en heeft rust nodig. Dat geldt ook voor Karim Rekik. Die heeft na zijn blessure nog geen negentig minuten gespeeld”

Over het debuut van Joël Veltman:

“Veltman kan alvast in het proces meelopen en zien wat de visie van de bondscoach is. Zo kan hij het zich eigen maken om international te worden. Hij was tegen Celtic denk ik de beste man op het veld.”

Voor 2013 staan nog twee oefeninterlands ingepland. Op 16 november speelt Oranje tegen Japan en op 19 november tegen Colombia.

De volledige selectie:
Daley Blind, Japser Cillessen, Jordy Clasie, Memphis Depay, Jonathan De Guzman, Daryl Janmaat, Nigel de Jong, Tim Krul, Dirk Kuyt, Jeremain Lens, Bruno Martins Indi, Luciano Narsingh, Robin van Persie, Arjen Robben, Stijn Schaars, Maarten Stekelenburg, Kevin Strootman, Rafaël van der Vaart, Joël Veltman, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel en Jetro Willems.

    • Philippus Zandstra